اخبار

کارخانه ها در سراب منابع بانکی – اخبار – ساعت ۲۴

[ad_1]

ساعت 24 – در حالی که چند بنگاه بزرگ توزیع کالاهای خانگی به مثابه نمودی از استیلای بخش تجارت برتولید توانسته‌اند منابع بانکی را برای فروش قسطب کالابه خود اختصاص دهند و در وضعیتی که بانک مرکزی اصرار دارد نقدینگی را با هر قیمت تثبیت کند و نرخ رشد آن را مهارگند کارخانه‌های تولیدی با کمبود متابع ریالی روبه رو شده‌اند. البته تفاوت نرخ بهره بانکی و تورم نیز می‌تواند یک دلیل برای رشد تقاضای کارخانه‌ها باشد.

عباس آرگون، عضو هیات‌رییسه اتاق بازرگانی تهران در مورد سقوط شاخص «شامخ» به کمتر از 50 و ورود اقتصاد به منطقه رکود و انقباض به «اعتماد» گفته است : این روزها موضوع تامین مالی به عنوان شریان حیاتی بنگاه‌ها به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شرکت‌ها تبدیل شده، چراکه اغلب شرکت‌ها برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای خود به سرمایه در گردش و تامین مالی نیازمندند.
آرگون با بیان اینکه بقا و رشد کسب و کارها نیازمند سرمایه در گردش آن‌هاست، گفت: در ایران به دلیل تورم‌های بالا شرایط کمی پیچیده‌تر شده است؛ چراکه ارزش پول ملی هر سال افت می‌کند و بنگاه‌ها برای اینکه بتوانند به فعالیت خودشان ادامه بدهند به منابع مالی بیشتری هم نیاز دارند و دسترسی به منابع مالی خارجی هم به خاطر شرایط تحریمی کمتر از قبل شده و اغلب بنگاه‌ها قادر نیستند از سرمایه‌های خارجی و یوزانس و فاینانس استفاده کنند.
آرگون تصریح کرد: با توجه به افت ارزش پول ملی و تورم‌های بالای 40 درصد مسلما نیاز به منابع مالی هم افزایش پیدا می‌کند و اگر شرکتی در حال فعالیت باشد و بخواهد فعالیت خود را در همین سطح فعلی یا سطح گذشته‌اش حفظ کند به‌اندازه تورم نیاز این شرکت به منابع مالی هم بیشتر می‌شود.
این عضو هیات‌رییسه اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر رفع محدودیت‌های سیاسی خاطرنشان کرد: در صورتی که کشور از شرایط تحریمی خارج شود، می‌تواند از شیوه‌های مختلفی هم تامین مالی داشته باشد و موضوع بعدی هم به افزایش نرخ تورم برمی‌گردد که امیدواریم ریشه‌های تورمی از بین برود تا شاهد تورم‌های حداقلی باشیم، چراکه با افت تورم نیاز به تامین مالی هم در بنگاه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

آرگون با اشاره به عدم تخصیص ارز به بنگاه‌ها افزود: یک بخشی از این مساله ناشی از محدودیت‌های تحریمی است و اینکه صادرکنندگان واقعی این الزام را دارند تا ارزهای صادراتی را به کشور بازگردانند تا در این شرایط تحریمی کشور به نوعی از این پیچ تاریخی عبور کند که اگر تعللی در این خصوص از سوی صادرکننده‌ای می‌شود به دلیل اختلاف در نرخ ارز است.
این فعال حوزه تجاری ادامه داد: در صورتی که کشور به سمت ارز تک نرخی حرکت کند و به نوعی نرخ ارز صادرکنندگان به نرخ بازار آزاد نزدیک باشد، رغبت صادرکنندگان هم برای بازگشت ارز بیشتر خواهد شد.

[ad_2]

منبع www.saat24.news

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا