اخبار

رکب گازی اوکراین به امریکا/ماجرای مناقشه اینترپایپ و ورکس – اخبار – ساعت ۲۴

[ad_1]

در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین و در حالی که امریکا و اروپا در طول یک‌سال و نیم اخیر سیل کمک‌های نظامی و مالی خود را به سمت کی‌‌یف روانه کرده‌اند، در برخی مواقع شاهدبعضی‌اظهارنظرها و اختلافات در خصوص ارایه کمک‌های غرب به اوکراین هستیم. در واقع فارغ از این موضوع که برخی کشورهای اتحادیه اروپا مانند مجارستان برای ادامه جنگ ساز مخالف در اتحادیه می‌زنند، در برخی مواقع از داخل امریکا و از میان جمهوری‌خواهان نیز در مورد تداوم کمک‌های اقتصادی به اوکراین اختلاف نظرهایی جدی مشاهده می‌شود. به عنوان مثال در یک نمونه دونالد ترامپ رییس‌جمهوری سابق امریکا که حالا یکی از مهم‌ترین کاندیداهای انتخابات سال 2024 است، چندین بار مدعی شده که در صورت انتخاب مجدد به ریاست‌جمهوری، ظرف 24 ساعت جنگ میان روسیه و اوکراین را خاتمه می‌دهد. همچنین در تازه‌ترین مورد چند هفته قبل بود که برخی جمهوری‌خواهان کنگره به‌شدت با طرح کمک 24 میلیارد دلاری دولت بایدن به اوکراین مخالفت کردند؛ به‌طوری‌که طبق گزارش شبکه فاکس‌نیوز، سناتور جان باراسو به‌این شبکه گفته بود: درحالی که دولت بایدن فاجعه انسانی و امنیتی در مرز را نادیده گرفته، اشتهای آنها جهت هزینه کردن میلیاردها دلار برای اولویت‌های دیگر پایان ندارد. یا جاش‌هاولی، سناتور جمهوری‌خواه‌ایالات میسوری که عضو کمیته امنیت داخلی نیز است، به صراحت گفته که بایدن با هزینه میلیاردها دلار پول از جیب مالیات‌دهندگان امریکایی نشان می‌دهد که اوکراین برای او از اولویت بیشتری نسبت به مرزهای جنوبی، بازدارندگی در مقابل چین و کاهش هزینه‌های خانوارهای امریکایی برخوردار است.

نقره داغ شدن شرکت نفت و گاز امریکایی

هرچند که شاید بخشی از این مخالفت‌ها به رقابت‌های درون حزبی و سیاسی نسبت داده شود، اما در لابه‌لای خطوط، برخی مسائل دیگری نیز در پشت پرده وجود دارد که چنین تعارضاتی را توجیه می‌کند. مانند پروژه نفت و گاز اوکراین و اختلافاتی که به صورت پنهانی در این مورد ایجاد شده است. در همین رابطه نشریه نشنال‌اینترست در تازه‌ترین گزارش خود آورده است: از آنجایی که کنگره آخرین درخواست کاخ سفید برای کمک بیشتر به اوکراین را بررسی می‌کند، برخی نمایندگان که از نزدیک با موضوع گاز اوکراین سروکار دارند، داستان‌های متفاوت‌تری را نقل می‌کنند.

طبق برآوردهای صورت‌گرفته، اوکراین با ذخایر تخمینی 1.09 تریلیون متر مکعب، پس از نروژ، دومین دارنده گاز اروپا محسوب می‌شود؛ به‌طوری‌که برخی تحلیلگران معتقدند ذخایر اوکراین نه تنها قادر است وابستگی اروپا به گاز روسیه را خاتمه دهد، بلکه می‌تواند تمامی نیازهای گاز طبیعی این قاره را نیز تامین کند. علاوه بر این مطابق با بررسی‌های صورت‌گرفته از سوی موسسه ویلسون که در سال 2016 صورت گرفته، سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلاری روی صنعت گاز اوکراین می‌تواند این کشور را ظرف 6 سال از منظر تولید، خط لوله و پالایش مستقل از بازیگران خارجی به خصوص روسیه کند.

در این راستا، شرکت نفت و گاز اوکراین با سطح اشتغال بالا در حدود 10 درصد از درآمدهای دولت این کشور را به تنهایی تامین می‌کند و پس از شروع جنگ به واسطه وابستگی به روسیه دچار موانع و مشکلاتی شده است. از این رو اولکسی چرنیشوف، مدیر این شرکت به دنبال جایگزینی این وابستگی از طریق امریکایی‌هاست؛ به‌طوری‌که چند ماه قبل ضمن سفر به‌ایالات متحده علاوه بر غول‌های نفتی مانند اکسون موبیل، شورون و هالیبرتون، به منظور جذب حمایت‌های سیاسی با برخی اعضای کنگره نیز دیدار و مذاکره کرد.

سیگنال متعارض کی‌یف به واشنگتن

البته پیش از این نیز شرکت امریکایی ورکس در سال 2017 با اوکراینی‌ها وارد قرارداد شده و به بزرگ‌ترین تامین‌کننده خارجی لوله و تجهیزات صنعت نفت و گاز اوکراین تبدیل شده بود. با این حال از همان زمان اختلافات و تعارض منافع میان این شرکت و برخی الیگارش‌های اوکراینی بالا گرفته است. به عنوان مثال ویکتور پینچوک، مالک میلیاردر شرکت اوکراینی اینترپایپ برای تامین تجهیزات با شرکت ورکس وارد رقابت شده و سه مناقصه عمومی‌که‌این شرکت در آنها برنده شده بود را با نفوذ خود تحت‌الشعاع قرار داده است.

اما این پایان ماجرا نبود، زیرا ماه گذشته کمیسیون تجارت بین‌المللی اوکراین در بررسی اختلافات میان اینترپایپ و ورکس یک جلسه استماع غیر علنی برگزار و در نهایت 52 درصد تعرفه روی لوله‌های وارداتی ورکس اعمال کرد؛ امری که به وضوح مزیت رقابتی این شرکت امریکایی را از بین می‌برد. این موضوع به‌شدت مورد اعتراض در امریکا قرار گرفته زیرا هیچ‌کدام از شرکت‌های اوکراینی تولید‌کننده تجهیزات و لوله‌های نفت و گاز نیستند و چنین موضوعی نشان می‌دهد که نه تنها ثروتمندان پرنفوذ اوکراینی قادر هستند به راحتی در قبال شرکت‌های امریکایی کارشکنی کنند، بلکه عملا با چنین اقدامی‌به نفع روسیه کار کرده‌اند.

به همین دلیل است که طبق گزارش نشنال اینترست، این صدا در داخل امریکا بلند می‌شود که‌ایالات متحده برای چه منظوری میلیاردها دلار حمایت مالی و نظامی‌را به سمت اوکراین روانه کرده است. در واقع برخی قانونگذاران و مقامات امریکایی اکنون معتقدند که دولت اوکراین در مواجهه با اختلافات به وجود آمده به صورت مبهم به نفع اینترپایت عمل و در این رابطه یک پیام معنادار به سرمایه‌گذاران بالقوه امریکایی ارسال کرده است. همچنین اقدام ماه گذشته پارلمان اوکراین یک پیام دیگر نیز به کنگره امریکا ارسال کرده؛ اینکه‌ایالات متحده در 18 ماه گذشته در حدود 76 میلیارد دلار در اوکراین هزینه کرده و حالا برخی بروکرات‌ها و بازیگران قدرتمند این کشور علنا منافع تجاری واشنگتن را به مخاطره‌انداخته‌اند. از این رو برخی قانونگذاران امریکایی تاکید دارند در شرایطی که آینده سیاسی، اقتصادی و نظامی‌اوکراین به کمک‌های ایالات متحده گره خورده، کی‌یف با چنین رویکردی یک حرکت خلاف جهت و در عین حال پنهانی را در پیش گرفته است.

«اعتماد»

[ad_2]

منبع www.saat24.news

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا