هوش مصنوعی قدرتمندترین مولکول ضدپیری را پیدا کرد!

[ad_1]
یافتن و ساختن داروهای جدید کاری دشوار، پرهزینه و زمان بری است. اما به لطف نوعی هوش مصنوعی به نام “یادگیری ماشین” میتوان به این روند سرعت بخشید و آن را با کسری از هزینه معمول انجام داد.
سنولیتیکها باعث از بین رفتن سلولهای پیر یا همان سلولهای زامبی میشوند. آنها سلولهایی هستند که از نظر متابولیک، فعال و زنده محسوب میشوند و اجازه تکثیر سلولهای پیر را نمیدهند. این ویژگی باعث میشود تا جلوی گسترش سلولهای آسیب دیده گرفته شود. چرا که سلولهای پیر ترکیبی از خود ترشح میکنند که حاوی پروتئینهای التهابی هستند باعث میشوند تا سلولهای کناری هم آسیب ببینند. به طوری عادی سلولهای پوست به طور معمول در معرض آسیبهای متعددی هستند که از اشعه ماوراء بنفش گرفته تا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی شامل این آسیبها میشوند و موضوع سلولهای پیر هم آن را بیشتر میکند.
تا به امروز حدود ۸۰ نوع سنولیتیک شناخته و کشف شده، اما تنها دو مورد از آنها روی انسان آزمایش شده است. یافتن سنولیتیکهای بیشتری، که بتوانند در درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند، ده تا ۲۰ سال طول میکشد و میلیاردها دلار هزینه خواهد داشت تا وارد بازار شود.
افزایش تعداد سلولهای زامبی در طیف وسیعی از بیماریها، از جمله دیابت نوع ۲، کووید، فیبروز ریوی، آرتروز و سرطان دیده میشوند. مطالعات برروی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است که از بین بردن سلولهای پیر با استفاده از سنولیتیکها میتواند این بیماریها را بهبود بخشد. این داروها میتوانند سلولهای زامبی را از بین ببرند و در عین حال سلولهای سالم را زنده نگه دارند.
به این ترتیب دانشمندان تصمیم گرفتند با استفاده از هوش مصنوعی یادگیری ماشین، که قادر به یادگیری است، موارد جدیدی را برای داروهای سنولیتیک آموزش دهند. محققان این مدل هوش مصنوعی را با نمونههایی از سنولیتیکها و غیر سنولیتیکها آشنا کردند تا آن بتواند بین این دو مورد تمایز قائل شوند و قادر به پیشبینی در زمینه سنولیتیک بودن یا نبودن مولکولهای بررسی نشده باشد.
[ad_2]
منبع www.saat24.news