اخبار

تفاوت ناودانی سبک و سنگین در چیست؟ بررسی کامل هر کدام – اخبار – ساعت ۲۴

[ad_1]

کارشناسان، ناودانی را پروفیلی باز می‌دانند که به شکل U انگلیسی و از دو بخش جان افقی(Web) و دو بال عمود بر آن (Flanges) تشکیل شده‌ که البته‌این محصول به دو روش پرسی و فابریک تولید می‌شود. هر چند ناودانی‌ها شبیه یکدیگر تولید می‌شوند، اما از لحاظ ابعاد و وزن با هم متفاوت‌اند. کارخانه‌ها معمولا ناودانی را به دو شکل ساده و مشبک تولید و به دست مصرف‌کننده می‌رسانند. نکته قابل توجه‌اینکه ناودانی‌ها از نظر ساختاری و شکل بال به UPE، UPN و UNP (اروپایی) تقسیم می‌شوند. همچنین ناودانی‌ها از جنس گالوانیزه، استنلس‌استیل و آلومینیوم تولید می‌شود که هر کدام دارای موارد مصرف گوناگونی هستند. اما ناودانی‌ها از نظر وزن نیز دارای انواع مختلفی هستند، به همین دلیل در میان کارشناسان به ناودانی سبک و سنگین شناخته می‌شوند که در این مقاله تصمیم داریم ضمن شناخت هر کدام با تفاوت‌های آن‌ها نیز آشنا شویم.

ناودانی سبک

آن دسته از ناودانی‌ها که در جدول وزن اشتال در رتبه پایین‌تر قرار می‌گیرند را ناودانی سبک می‌گویند. این نوع ناودانی بیشتر از طریق ایران و روسیه با استاندارد GOST 8240 تولید و به بازارهای جهانی عرضه می‌شود. باید توجه داشته باشید که در جدول مهندسی اشتال اندازه‌هایی عنوان شده که بیشتر از ابعاد و وزن ناودانی سبک است، بر همین اساس اهالی بازار آن‌ها را با نام ناودانی سبک می‌شناسند. جدول وزن ناودانی اشتال در بازار مقاطع و ورق‌های فولادی دارای اهمیت بالایی است.

ناودانی سبک دارای کاربردهای فراوانی مانند تشکیلات‌دریایی، بناهای‌معماری، پایه ماشین‌آلات، اسکلت‌ماشین، ساخت چهارچوب‌ها و ساخت نمای ساختمان می‌باشد. باید توجه داشت که استانداردهای تولید ناودانی سبک با ناودانی سنگین کاملا متفاوت است. همچنین معمولا قیمت ناودانی‌ سبک به مراتب کمتر از نوع سنگین آن می‌باشد و در نهایت وزن و ابعاد آن نیز کمتر از اعداد جدول اشتال در نظر گرفته شده است.

جدول ابعادی ناودانی سبک

ناودانی سنگین

در ناودانی سنگین تولید بر اساس استاندارد DIN-1024 صورت می‌گیرد که سایز آن‌ها 40 الی 400 و استاندارد ملی آن‌ها 80 الی 180 است. اما مهمترین تفاوت ناودانی سنگین با ناودانی سبک، وزن بیشتر آن است که برای ستون، خرپا و یا تیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. لازم به توضیح است که وزن ناودانی سنگین کاملا مطابق با وزن مندرج در جدول اشتال است. از کاربرد ناودانی سنگین باید بگوییم که آن‌ها به صورت تک و یا جفت در بادبدند‌ها بکار گرفته می‌شوند و در ستون‌ها نیز معمولا جفت و یا به شکل قوطی استفاده می‌شوند و در تیرها هم به شکل تکی و یا دوبل هستند.

تفاوت ناودانی سبک و سنگین

ناودانی‌های سبک و سنگین این روزها به وفور در ساختمان‌ها و سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، چون کارشناسان بر این باور هستند که هر دو آن‌ها در برابر تنش‌های فولادی مقاومت مطلوبی از خود به نمایش می‌گذارند و همچنین فضای کمی‌را نیاز داشته و با سرعت بالایی نصب می‌شوند که‌این موارد از مهمترین دلایل استقبال از این محصول است. اما اگر بخواهیم در مورد تفاوت‌های این دو محصول صحبت کنیم با موضوع پیچیده‌ای روبرو نیستیم. اولین تفاوت این دو مقطع فولادی در قیمت می‌باشد، چرا که قیمت ناودانی سنگین و سبک به دلیل تفاوت در وزن با یکدیگر فاصله دارند. از مهمترین تفاوت ناودانی سبک و سنگین در نوع استاندارد آن‌ها است، به نحوی که در ناودانی سبک از استاندارد روسی و در ناودانی سنگین از استاندارد اروپایی استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که تولید ناودانی سنگین نیز بر اساس روش نورد گرم است.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی تفاوت های ناودانی سبک و سنگین پرداختیم تا با علم کافی نسبت به‌این محصولات اقدام به خرید کنید.

شرکت پیوان ارائه دهنده و تامین کننده انواع محصولات فولادی اعم از نبشی، ناودانی سبک و سنگین، ورق سیاه و… است و شما می توانید برای استعلام قیمت ناودانی سبک، قیمت ناودانی سنگین، قیمت ورق سیاه و دیگر محصولات فولادی به سایت این شرکت مراجعه نمایید و یا با شماره 45171 تماس حاصل نمایید.

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.

[ad_2]

منبع www.saat24.news

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا