اخبار

بپی‌کلمبو موفق به کشف محیطی پویا و متغیر در اطراف سیاره عطارد شد

[ad_1]

کاوشگر فضایی BepiColombo در نزدیک‌ترین گذر خود از سیاره عطارد، موفق به کشف محیطی پویا و متغیر در اطراف این سیاره شد. این کاوشگر در اوایل ماه جاری، در طی نزدیک‌ترین عبور خود از عطارد، نخستین تصویر واضح از قطب جنوب این سیاره را به ثبت رساند و علاوه بر آن، داده‌های ارزشمندی را جمع‌آوری کرد که نشان‌دهنده تغییرات سریع و قابل توجه محیط محلی عطارد در پاسخ به بادهای خورشیدی است.

به گزارش سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، در تاریخ چهارم سپتامبر، BepiColombo چهارمین گذر موفق خود را از عطارد انجام داد. این پرواز نزدیک، سرعت کاوشگر مشترک اروپا و ژاپن را کاهش داده و جهت حرکت آن را تغییر داد و بدین ترتیب، فضاپیما را به هدف نهایی خود یعنی ورود به مدار اطراف عطارد در سال 2026 نزدیک‌تر کرد. تحلیل اولیه داده‌های جمع‌آوری شده توسط ده عدد از شانزده ابزار علمی کاوشگر نشان می‌دهد که محیط اطراف عطارد به طور قابل توجهی متفاوت بوده و گاه ویژگی‌های غیرمنتظره‌ای را از خود نشان می‌دهد. اعضای تیم ماموریت، هفته گذشته در کنگره علوم Europlanet در برلین به ارائه این یافته‌ها پرداختند.

با وجود آنکه BepiColombo در سه گذر قبلی خود از همان مناطق اطراف عطارد عبور کرده بود، ابزارهای علمی کاوشگر تعداد متفاوتی از ذرات را در مغناطیس‌کره حباب‌مانندی که توسط میدان مغناطیسی سیاره ایجاد شده است، ثبت کردند. هِیلی ویلیامسون، دانشمند ارشد در موسسه سوئدی فیزیک فضایی و یکی از محققان اصلی ابزار SERENA بر روی کاوشگر BepiColombo، در این خصوص اظهار داشت.

در چهارم سپتامبر، در طی نزدیک‌ترین عبور کاوشگر از سطح عطارد به فاصله‌ی 165 کیلومتری، BepiColombo برای نخستین بار موفق به شناسایی یون‌های سیاره‌ای شد. این یون‌ها ذرات باردار هستند که پس از برخورد بادهای خورشیدی به سطح سیاره و در نتیجه‌ی آن، به درون مغناطیس‌کره عطارد پرتاب می‌شوند. ویلیامسون بیان کرد که به طور شگفت‌آوری، این ذرات بلافاصله پس از نزدیک‌ترین فاصله‌ی کاوشگر از عطارد، به دو سطح انرژی مختلف تقسیم شدند. به طور کلی، نتایج حاصل از این گذرها نشان می‌دهد که محیط مغناطیسی عطارد در هر گذر تفاوت‌های قابل توجهی داشته است.

ویلیامسون در این خصوص گفت: «تمامی داده‌های جمع‌آوری شده از این گذرها کاملاً متفاوت از یکدیگر هستند. این یافته‌ها به وضوح نشان می‌دهد که محیط فضایی اطراف عطارد بسیار پویا و متغیر است. یک روز پیش از نزدیک‌ترین گذر کاوشگر BepiColombo، فضاپیما و سیاره عطارد تحت تأثیر جریان شدیدی از ذرات پرانرژی خورشیدی قرار گرفتند. این ذرات تأثیر قابل توجهی بر مغناطیس‌کره سیاره داشته و ممکن است برخی از ویژگی‌های غیرمنتظره مشاهده شده در داده‌ها را توجیه کنند. با این حال، برای رسیدن به نتیجه‌گیری قطعی، نیاز به انجام مطالعات و تحلیل‌های بیشتری است.

ایگناسیو کلریگو، مدیر عملیات فضاپیمای BepiColombo در آژانس فضایی اروپا (ESA) در آلمان، اعلام کرد که آخرین گذر نزدیک کاوشگر، نزدیک‌ترین پروازی بوده است که تاکنون یک فضاپیما در اطراف یک سیاره، از جمله زمین، انجام داده است. وی از تلاش‌های ارزشمند تیم‌های کنترل پرواز و دینامیک ماموریت که با موفقیت این رویداد پیچیده را اجرا کردند، قدردانی کرد. این رویداد با فاصله‌ای 35 کیلومتری کمتر از برنامه‌ی اولیه انجام شد. کلریگو این دستاورد را یک موفقیت بزرگ مهندسی دانست.

برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.

[ad_2]

منبع techna.news

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا