اخبار

نگهداری از نوزاد تازه متولد شده+آموزش شیردهی – اخبار – ساعت ۲۴

[ad_1]

تولد نوزاد هرچند که بسیار شیرین بوده اما گاهی با سختی‌هایی همراه است؛ به خصوص برای زوجینی که اولین بار والد می‌شوند.

مواجهه با نوزاد ظریف و لطیفی که نیاز به مراقبت و نگهداری شبانه روزی دارد، مسئولیت سختی را به آن‌ها یادآوری می‌کند. اما این نگهداری مستلزم دانش و آگاهی‌های لازم بوده تا کودک در شرایطی مناسب و ایده‌آل رشد کرده و پرورش یابد. در عصر حاضر که نقش مادربزرگ‌ها و انجام روش‌های سنتی کمرنگ شده، تمام مسئولیت تربیت و پرورش کودک به عهده والدینی جوان و کم تجربه است.

اما جای نگرانی وجود ندارد چرا که والدشو به عنوان یک سایت تخصصی مراقبت‌های بارداری و نگهداری از نوزاد با آموزش‌های جامع و کاربردی خود همراه شما والدین گرامی است. در این مقاله قصد داریم به طور خلاصه نکاتی درباره مراقبت از نوزاد متولد شده، نحوه شیردهی و چگونگی از پوشک گرفتن کودک را به شما عزیزان ارائه دهیم.

مراقبت از نوزاد در اولین ماه‌های زندگی

در این بخش به بررسی نکاتی در خصوص کولیک، شیردهی، حمام، پوشک و خواب در اولین ماه‌های زندگی نوزاد می‌پردازیم.

دل درد و کولیک نوزاد

با توجه به اینکه اغلب نوزادان در ماه‌های اول زندگی دچار کولیک هستند گریه‌ها و بی‌قراری‌های آن‌ها لحظات بسیار سختی را برای والدین به دنبال دارد. کولیک و قولنج نوزادان معمولا تا سه چهار ماهگی کودک طول کشیده و رفته رفته برطرف می‌شود. اما والدین برای کاهش دردهای کولیک و آرامش کودک چه کاری می‌توانند انجام دهند؟ نوزاد را به صورت پشت خوابانده و پاهای او را در دست بگیرید. سپس پاهای نوزاد را به صورت پای دوچرخه حرکت دهید. انجام این حرکت‌ها باعث می‌شود تا دل‌دردهای کودک تا حدودی کمتر شوند. همچنین ماساژ شکم، حمام آب گرم، استفاده از قطره‌های گیاهی ضد نفخ و اصلاح روش شیردهی نیز کمک‌های شایانی به کاهش کولیک در نوزادان می‌نماید.

شیردهی نوزاد

تغذیه نوزاد با شیر مادر به خصوص از بدو تولد تا ۶ ماهگی کودک بسیار مهم است. برخی مادران جوان ممکن است در روند شیردهی نوزاد خود با چالش‌هایی روبرو شوند که نیاز به صبر و حوصله کافی دارد. در ادامه نکاتی را که به شما کمک می‌کند تا شیردهی صحیح و موفقی را داشته باشید یادآور می‌شویم.

  • بهتر است در همان ساعت‌های اولیه زایمان تماس پوست به پوست بین مادر و نوزاد برقرار شده و آموزش شیردهی از سوی کادر بیمارستان انجام شود.
  • روش‌های مختلفی برای در آغوش گرفتن نوزاد و شیردهی وجود دارد. با امتحان هر یک از این موقعیت‌ها بالاخره در خواهید یافت که کدام روش برای شما و نوزادتان بهتر است.
  • مادر بایستی سینه خود را همراه‌هاله آن به نحوی در دهان نوزاد قرار دهد که به خوبی چفت گردد. بدین صورت هوای اضافی همراه شیر وارد دهان کودک نشده و مادر نیز در هنگام شیردهی احساس ناراحتی در سینه خود نخواهد داشت.
  • نوزاد در روزهای اول تولد بایستی بین ۸ الی ۱۲ بار در شبانه روز با شیر مادر تغذیه شود. شیردهی بایستی از یک سینه به صورت کامل انجام گرفته و بعد از اتمام، تغذیه نوزاد با سینه دیگر شروع شود. این امر ضمن افزایش شیر مادر از ایجاد ناراحتی‌های سینه نیز جلوگیری می‌کند.
  • در پایان شیردهی و یا در حین آن چنانچه نوزاد احساس ناراحتی دارد بایستی آروغ او گرفته شود. بدین ترتیب نوزاد را دمر خوابانده و یا روی سرشانه خود تکیه داده و به آهستگی به پشت او بزنید تا هوای اضافه از معده کودک خارج شود.

 

حمام نوزاد

مراقبت از نوزاد به خصوص هنگام حمام کردن برای والدین کم تجربه با سختی‌هایی همراه است. اولین حمام نوزاد بهتر است بعد از افتادن بند ناف انجام شود. تا آن زمان می‌توانید از یک اسفنج مرطوب و نرم برای تمیز کردن بدن کودک استفاده کنید. برای حمام کردن نوزاد حتماً از یک لگن پلاستیکی یا وان کودک بهره بگیرید تا از سر خوردن نوزاد جلوگیری شود. سپس با مقدار کمی شامپو بچه و یک لیف نرم بدن و سر کودک را به آرامی تمیز کنید. شستشوی نوزاد را نیز به تدریج و با استفاده از یک ظرف آب انجام داده و از قرار دادن مستقیم کودک زیر شیر آب یا دوش حمام خودداری کنید.

پوشک کردن نوزاد

پوشک کردن و تعویض آن از دیگر امور مهم نوزاد است که بایستی به درستی و به موقع انجام گیرد. در صورت سوختگی پای نوزاد با ادرار می‌توانید بدن کودک را با مقداری آب گرم شستشو داده و خشک نمایید. استفاده از پودر بچه را به حداقل رسانده و حتی الامکان از لوسیون‌های ملایم و فاقد عطر برای نواحی سوختگی بهره بگیرید.

خواب نوزاد

نوزادان در هفته‌های اول زندگی اغلب بین ۱۶ الی ۱۷ ساعت در شبانه روز می‌خوابند. نوزاد معمولاً در این سنین از الگوی خواب منظمی برخوردار نبوده و والدین ممکن است دچار شب بیداری‌های مکرر شوند. اما رفته رفته بعد از هفته‌های هشتم خواب نوزادان طولانی‌تر شده و نظم بهتری می‌یابد. همچنین به منظور جلوگیری از سندروم مرگ ناگهانی نوزادان از خواباندن کودک زیر یک سال به شکم یا پهلو خودداری کنید. بهترین شیوه به پشت خوابیدن است که می‌توانید از برخی تشک‌های نوزادی مخصوص در این باره کمک بگیرید.

از پوشک گرفتن کودک

پروسه پوشک گرفتن کودکان از جمله چالش‌های سخت برای بسیاری از والدین به شمار می‌رود. سن یادگیری عمل دفع در همه کودکان یکسان نبوده و ممکن است برخی زودتر و برخی دیرتر این پروسه را پشت سر بگذرانند.

بهتر است در این زمان مهمانی‌ها و مسافرت‌ها را به حداقل رسانده و با صبر و حوصله کافی آموزش از پوشک گرفتن را برای کودک آغاز کنید. بهترین سنین برای این امر بین ۱۸ الی ۲۴ ماهگی کودک است که البته جای تغییر نیز دارد. از پوشک گرفتن کودک را می‌توانید ابتدا با استفاده از شورت آموزشی شروع کنید، بدین‌ترتیب دیگر نگران کثیف شدن فرش و یا لباس‌های کودک نخواهید بود. همچنین برای تشویق بیشتر کودک بهتر است محیط سرویس بهداشتی را شاد و جذاب کرده و از لگن‌ یا قصری کودک استفاده کنید. بعد از دستشویی نیز نحوه تمیز کردن را با توجه به جنسیت کودک به وی آموزش دهید. در پروسه پوشک گیری هیچگاه عجله نکرده و از پوشک کردن گاه و بیگاه کودک خودداری کنید. چنانچه کودک آمادگی لازم را برای انجام دفع خارج از پوشک ندارد، بهتر است آموزش پوشک گیری را به زمان دیگری محول نمایید.

سخن پایانی

مراقبت از نوزاد تازه متولد شده هرچند بسیار شیرین بوده، اما با سختی‌هایی برای والدین همراه است. در این مقاله به صورت خلاصه نکاتی در خصوص کولیک، شیردهی، حمام، پوشک کردن، خواب نوزادان و در پایان آموزش از پوشک گرفتن کودک ارائه شد. والدین عزیز می‌ توانند برای دریافت آموزش‌های کامل مراقبت‌های بارداری و همچنین بعد از تولد نوزاد به سایت تخصصی والدشو مراجعه کنند

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.

[ad_2]

منبع www.saat24.news

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا