[ad_1]
اخترشناسان در بررسیهای اخیر خود با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، به کشفی شگفتانگیز دست یافتهاند. آنها کهکشانی را شناسایی کردهاند که در آن گاز اطراف ستارگان، درخشندگی بسیار بیشتری نسبت به خود ستارگان دارد. این پدیده که در کهکشان GS-NDG-9422 مشاهده شده، میتواند پنجرهای جدید به سوی درک مراحل اولیه تکامل کیهان بگشاید.
به گزارش سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، این کهکشان که حدود یک میلیارد سال پس از انفجار بزرگ شکل گرفته، دارای طیف نوری بسیار متمایزی است که تاکنون در هیچ کهکشان دیگری مشاهده نشده است. تحلیلهای دقیق نشان میدهند که درخشندگی این کهکشان عمدتاً به دلیل تابش گازهای داغ اطراف ستارگان است. این در حالی است که در کهکشانهای معمولی، درخشندگی عمدتاً ناشی از تابش ستارگان است.
این کشف جدید، دیدگاه ما را درباره مراحل اولیه شکلگیری کهکشانها به چالش میکشد. اخترشناسان بر این باورند که این نوع کهکشانها ممکن است نمایندهی یک مرحله گذار در تکامل کیهان باشند، زمانی که ستارگان نسل اول در حال شکلگیری بودند و گاز اطراف آنها به شدت داغ و درخشان بود. ستارگان این کهکشان بسیار داغتر از ستارگان معمولی هستند و دمای آنها به بیش از 140,000 درجه فارنهایت میرسد. همچنین گاز اطراف ستارگان در این کهکشان به شدت داغ شده و درخشندگی بسیار بالایی دارد. این کهکشان در مرحلهای از تشکیل ستارههای بسیار پرانرژی قرار دارد که باعث گرم شدن شدید گاز اطراف میشود.
این کشف میتواند به اخترشناسان کمک کند تا درک بهتری از چگونگی شکلگیری اولین کهکشانها و تکامل آنها به شکل امروزی پیدا کنند. همچنین، این کشف نشان میدهد که جهان اولیه بسیار متنوعتر از آن چیزی است که قبلاً تصور میشد. اخترشناسان در حال برنامهریزی برای انجام مطالعات بیشتر بر روی این نوع کهکشانها هستند تا بتوانند به سوالات بیشتری درباره مراحل اولیه تکامل کیهان پاسخ دهند. آنها به دنبال یافتن کهکشانهای مشابهی هستند تا بتوانند الگوهای کلیتری را در مورد این نوع کهکشانها شناسایی کنند.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
[ad_2]
منبع techna.news