مطالعات اخیر نشان میدهد بسیاری افراد خواندن اخبار را فرایندی افسرده کننده و کسل کننده دانسته و در حال دور شدن از خواندن اخبار هستند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، یک مطالعه بین المللی نشان میدهد بسیاری از افراد خواندن اخبار را همراه با افسردگی و حالت کسل کنندگی دانسته و در حال دور شدن از این صنعت هستند. گزارش دانشگاه آکسفورد در مورد این مطالعه نشان میدهد از هر ۱۰ نفر حدود ۴ نفر از مردم به دنبال دوری کردن از شنیدن اخبار هستند. این تعداد حدود ۳۹ درصد از مردم سراسر جهان را شامل میشود. این در حالی است که این آمار در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۹ درصد بوده است.
به گفته محققان مواردی از قبیل جنگ بین روسیه و اوکراین و یا موارد مربوط به مسائل خاورمیانه باعث افزایش این میزان دوری از اخبار شده است. محققان در این مطالعه ۹۴۹۴۳ بزرگسال را از بین ۴۷ کشور در دو ماه ژانویه و فوریه مورد مطالعه قرار دادند. در این بین تنها ۴۶ درصد از شرکت کنندگان علاقمند به شنیدن اخبار بودند. در حالی است که در سال ۲۰۱۷ تعداد افراد علاقمند به شنیدن اخبار حدود ۶۳ درصد بود. البته در این گزارش مشخص شد مواردی از قبیل انتخابات در کشورها از جمله ایالات متحده علاقه افراد به شنیدن اخبار افزایش شده که در حالت کلی این فرایند نیز روند نزولی داشته است.
نیک نیومن از محققان اصلی مطالعه در مورد این موضوع در گزارش خود اعلام کرد: سالهای گذشته چالشهای بسیار سختی برای صنعت اخبار ایجاد شده است. چالش هایی نظیر همهگیری و جنگ باعث ایجاد یک واکنش کاملاً طبیعی در بین افراد شده به همین دلیل آنها میخواهند تا از اخبار دور شوند. این کار اغلب برای محافظت از سلامت روان و یا تمرکز بیشتر روی زندگی شخصی انجام میشود.
البته در این تحقیق مشخص شد اگر چه مخاطبان منابع خبری سنتی مانند روزنامهها و تلویزیونها کاهش پیدا کرده اما جوانان به اخبار مورد نظر خود از طریق شبکههای اجتماعی و به صورت آنلاین گوش میدهند. در این بین فیسبوک همچنان به عنوان محبوبترین شبکه اجتماعی برای اخبار شناخته میشود. بچه در دراز مدت نیست محبوبیت این شبکه اجتماعی رو به کاهش رفته است.
منبع techna.news