افسانه درامدهای صادرات نفت در بودجه سست – اخبار – ساعت ۲۴

[ad_1]
ساعت 24- دیروز یکی از روزهایی بود که سرسختی اعضای مجلس یازدهم در فاشگویی اسرار کارنامه بودجه در ۴ ماه نخست امسالو افسانه سرایی وزات نفت درباره درآمدهای صادرات نفت بود که رییس سازمان برنامه و بودجه را خشمگین کرد و او همین افراد را مقصر جلوه داد که با طرح دوفوریت دولت برای اصلاح ناترازیها به ویژه در تبصره ۱۴ بودجه امسال مخالفت کردند که با واکنش رییس مجلس روبهرو شد.

بخش قابل اعتنای گزارش رییس سازمان برنامه و بودجه به مقوله درآمدهای صادراتی نفت و روند دستیابی به درآمد حاصل از صادرات نفت مربوط میشود.رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: «طبق قانون بودجه باید در ۴ ماه نخست سال درآمد نفتی ما بالغ بر ۲۴۸ هزار همت میبود و آنچه که تحقق پیدا کرده ۱۰۵ همت است. وی افزود: براساس آنچه در قانون پیشبینی شده است روزانه باید ۴/۱ میلیون بشکه نفت به فروش برسد که این فروش انجام میشود، اما به دلیل شرایط تحریم تحقق درآمدها زمانبر است و تا درآمد فروش در اختیار ما قرار بگیرد مسیری باید طی شود، با این حال صادرات نفت و میعانات گازی بیش از ۴/۱ میلیون بشکه در روز انجام میشود.» واقعیت این است که این سخنان برخلاف داوریهای پیشین است که گفته میشد درآمد صادرات نفت بدون معطلی به دست ایران میرسد.
به نظر میرسد پدیده عقب ماندن وصولی درآمد نفت از میزان پیشبینیشده در بودجه اگر با همین نسبت افزایش یابد کسری بودجه عظیمی بر کشور تحمیل میشود. با توجه به اینکه از درآمد پیشبینیشده صادرات نفت فقط ۴۲ درصد تحقق یافته است پدید آمدن کسری بودجه در پایان امسال بسیار نگرانکننده است.این نگرانی از جایی بیشتر میشود که به گفته حاجیبابایی دولت تا امروز ۳۰ هزار میلیارد تومان از بودجه شرکتهای نفتی را برداشت یا از آنها استقراض کرده است.
اگر حرف رییس سازمان برنامه و بودجه درست باشد که ایران در ۴ ماه نخست امسال موفق به صادرات ۴/۱ میلیون بشکه نفت به طور متوسط در روز شده ولی میزان درآمد تحققیافته فقط ۴۲ درصد پیشبینی بودجه است باید در جایی شکاف وجود داشته باشد. کارشناسان باور دارند این عقبماندگی فاحش میتواند به دلیل کاهش قیمت نفت صادراتی به قیمت پیشبینیشده باشد. در گزارش رییس سازمان برنامه و بودجه نسبت به رشد هزینهها نیز ارقام شگفتانگیز دیده میشود. به طور مثال داود منظور گفته است: «در عین حال در پرداختهای هزینهای رشد ۵۳ درصدی داشتهایم و در بخش حقوق کارکنان دولت و سایر هزینههای مالی با رشد ۵۴ درصدی مواجه بودیم. در زمینه صندوق بازنشستگان باید گفت به نسبت سال گذشته رشد ۴۸ درصدی اتفاق افتاده است.» این رشد ۵۳ درصدی مورد ادعای رییس سازمان برنامه و بودجه برای «حقوق کارکنان دولت» در حالی است که میانگین رشد درآمد کارکنان دولت براساس قانون بودجه ۲۰ درصد بوده و باید معلوم شود این تفاوت دوبرابری در پرداخت حقوق کارکنان دولت چیست؟ در حالی که میدانیم میانگین رشد دریافتی مستمریبگیران ۲۱ درصد بوده است دولت باید معلوم کند چرا رشد ۴۸درصدی برای صندوق بازنشستگان رخ داده است.
[ad_2]
منبع www.saat24.news