اخبار

رکود صنعتی و پولی که در جیب مردم نمانده – اخبار – ساعت ۲۴

[ad_1]

ساعت 24 – سیاستگذاران اقتصادی در ایران تنها و تنها به جزیره‌ای که به دست آورده‌اند فکر می‌کنند و می‌خواهند جزیره خودرا از گزند دیگران درامان نگه دارند و یادشان نیست یا نمی دانند که اقتصاد یک کشوررا نمی توان به شکل جزیره‌ای اداره کرد. برآیند و میوه این دیدگاه در دولت سیزدهم به این نتیجه رسیده که تولید صنعتی در انبارها و در داخل فروشگاه‌ها خاک می‌خورند و خریدار ندارند.

حالا پرسش این است که چرا خرید و تقاضای موثر تولیدات صنعتی ایران روندی کاهنده را تجربه کرده و به درون سرزمین رکود رانده می شوند؟ آیا شهروندان با کالای ایرانی قهر کرده‌اند؟ آیا ریال‌های خود را تبدیل به دارایی‌های قابل نقد برای مباداکرده‌اند یا اصولا دیگر پولی در جیب مردم نمانده است تا کالایی جز غذا خریداری کنند؟
با توجه به آمارهایی که ارایه شده بیشتر گروه‌های درامدی با توجه به تورم عمومی کالاهای خوراکی باید سهم بیشتری از مزد خود را برای کالاهای خوراکی اختصاص دهند و ریالی برایشان نمی ماند که کالاهای دیگر خریدار ی کنند و همین مقوله است که رکود را در بخش صنعت افزایش می‌دهد.
پژوهش انجام شده درمرکز پژوهش‌های مجلس از تغییرات مقئداری تولید شرکتهای صنعتی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران نشان می‌دهد روند کاهشی رشد شاخص فروش این شرکت‌ها در سال ۱۴۰۲ که در پاییز نیز ادامه داشته، در این فصل به کمترین میزان بعد از افت پاییز و زمستان سال ۱۳۹۹ رسیده است. شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورسی نیز تقریبا به کمترین میزان در دوسال اخیر رسیده است؛ وضعیتی که حاکی از این است که صنایع و تولید ایران در متطقه رکود قرار گرفته‌اند.
نتایج این پژوهش که دردنیای اقتصاد درج شده نشان می‌دهد در سه‌ماه منتهی به آذرماه سال 1402، رشد میانگین متحرک سه‌ماهه شاخص تولید کاهش 5.2درصدی و شاخص فروش آن کاهش 5.6درصدی داشته است. براین اساس در آذرماه سال ۱۴۰۲، شاخص‌‌‌ تولید و فروش شرکت‌های‌‌‌ صنعتی‌‌‌ بورسی‌‌‌ نسبت‌‌‌ به‌‌‌ ماه قبل‌‌‌، کاهش‌‌‌ 2.1درصدی‌‌‌ و 0.4درصدی‌‌‌ داشته است.
این شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش 11.7و 11.9درصدی را تجربه کرده است. مقایسه ۹ماهه‌‌‌ سال‌جاری‌‌‌ با‌‌‌ ۹ماهه‌‌‌ سال قبل هم‌‌‌ گویای‌‌‌ رشد 0.2درصدی‌‌‌ شاخص‌‌‌ تولید و کاهش‌‌‌ 1.9درصدی‌‌‌ شاخص‌‌‌ فروش صنعت‌‌‌ است‌‌‌. در آذرماه سال ۱۴۰۲ همچنین نرخ رشد ماهانه قیمت‌‌‌ ‌‌‌ فعالیت‌‌‌های‌‌‌ صنعتی‌‌‌ بورسی‌‌‌ صفر‌ درصد بوده و ‌‌‌رشد نقطه‌‌‌به‌‌‌نقطه با کاهش‌‌‌ 1.2واحد درصدی‌‌‌ نسبت‌‌‌ به‌‌‌ ماه قبل‌‌‌، به‌‌‌ 23.3‌درصد رسیده است‌‌‌.
همچنین میانگین‌‌‌ سالانه‌‌‌ شاخص‌‌‌ قیمت‌‌‌ در آذرماه سال ۱۴۰۲ به روند نزولی‌‌‌ یک‌‌‌‌سال اخیر خود ادامه‌‌‌ داده و با 0.7واحد‌درصد کاهش‌‌‌ نسبت‌‌‌ به‌‌‌ ماه قبل‌‌‌، میزان 22.7‌درصد افزایش‌‌‌ نشان می‌دهد. روند کاهشی چندماهه تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی بیانگر این است که علاوه بر چالش‌‌‌هایی همچون کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی، دشواری تامین مالی و کمبود مواد اولیه که افت تولید را به دنبال داشته، تقاضای موثر صنایع نیز به کمترین میزان در سال‌های اخیر رسیده است.
 وضعیتی که نشان می‌دهد میزان فروش بنگاه‌‌‌ها کفاف هزینه‌‌‌های ثابت و سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته در این بخش را نمی‌‌‌دهد و در این شرایط هرگونه سرمایه‌گذاری جدید نیز قابل توجیه نیست.

[ad_2]

منبع www.saat24.news

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا